massagetherapiemassagetherapist

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een behandeling die gericht is op bewustwording, welke tot inzicht en uiteindelijk tot heling kan leiden op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Massagetherapie nodigt uit, om met volle aandacht en zonder oordeel, in het hier en nu te voelen en te ervaren. Hierdoor kan ook contact gevoeld worden met aspecten die bijgedragen hebben aan het ontstaan van psychische en fysieke klachten en kunnen ook onverwerkte ervaringen, emoties en gevoelens naar boven komen.

Door contact te maken met deze gevoelens en te luisteren naar de signalen van het lichaam ontstaat er vaak ruimte en kunnen geheel nieuwe inzichten boven komen drijven. Deze bewustwording en doorvoelde inzichten, in combinatie met het zelfregulerend vermogen van het lichaam wat aangeraakt is, kunnen uiteindelijk leiden tot innerlijke groei, ontwikkeling en heling. Door steeds meer te worden wie je werkelijk bent kun je steeds beter verantwoordelijkheid nemen voor en invloed uitoefenen op de kwaliteit van je eigen leven. Je bent steeds beter in staat om keuzes van binnenuit te maken en van daaruit jouw eigen richting te kiezen.

Massagetherapie is een belangrijke therapie voor mensen met een depressie, burn-out, stress en angst-gerelateerde klachten. Bovendien draagt het enorm bij aan het herstel van al Uw klachten.

Omdat U dagelijks intensieve activiteiten uitvoert is het ook zaak om aandacht te besteden aan Uw spieren. Het gaat hierbij om het verwarmen, ontspannen en activeren van de spieren, waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Hierdoor worden de voedingsstoffen sneller aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor herstelt het lichaam sneller na een fysieke inspanning en kunt U blijven presteren. U voelt zich sneller fit, U heeft meer energie en U bent zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen. De behandeling is erop gericht om de juiste balans terug te vinden in Uw lichaam, Uw geest en Uw gedachten.

Verschillende massage-behandelingen

Op basis van de verkregen informatie uit het intake-gesprek wordt een behandeling op maat ingericht. Afhankelijk van Uw situatie, klachten en problemen wordt  gekeken welke massagetherapie aansluit bij Uw behandeling. Hierin wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met Uw sport of bewegingsprogramma. Binnen onze behandeling ondergaat U meerdere behandelsessie(s)

MassagePraktijk Tuinzigt maakt gebruik van de volgende behandelingen of een combinatie hiervan:

* Ontspanningsmassage 1 (Warme Olie massage)

* Ontspanningsmassage 2 (HotStone behandeling)

* Energetische massage     (Ontspanningsmassage met energie-healing)

* Quantum Touch Energie-Healing

* Holistic Pulsing

* Sportmassage

 

Kosten voor onze massage-therapie bedragen €60 per uur.