Wat is een HotStone-Massage?  

Veel mensen weten nog niet wat een HotStone-massage eigenlijk inhoudt:

De naam "stenen" schrikt mensen vaak af (klinkt hard), maar juist het tegenovergestelde is waar. De enige functie v/d stenen (liggen in warm water van 50graden) is om warmte over te brengen naar je lichaam. Onze massagestenen zijn kristallen die getrommeld zijn, en dus heel glad aanvoelen. Doordat je lichaam eerst wordt ingesmeerd met warme massage-olie, glijden de stenen vanzelf over je lichaam. Van de stenen voel je dus helemaal niets! Je voelt alléén de warmte v/d stenen (alsof er een warme föhn over je heen blaast) en deze warmte zorgt voor een diepe ontspanning, ook op je spieren, zoals bij een stevige sportmassage, en zorgt voor een betere doorbloeding waardoor spierpijn/blessures verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Nog niet overtuigd? Dan kunt U uiteraard ook gewoon kiezen voor een warme oliemassage zonder HotStones

Voor een beschrijving van de helende werking v/d energie-kristallen zie de pagina "Edelstenen"

Amethist       Jaspis Rood       Bergkristal    Sodaliet

Amethist  -  Jaspis Rood - BergKristal  -  Sodaliet 

  

Beschrijving HotStone Relax-Behandeling (1½ uur):

Al onze HotStone-behandelingen bestaan uit een combinatie van 1 of meer van de onderstaande 4 delen, een deelmassage van 1 of meer delen is dus ook mogelijk.

Intens warm - Rustgevend - Helend - Ontstressend

massage voorkant              Deel 1: HotStone voorkant 25/30 minuten.              HotStones

U gaat op Uw rug liggen op de verwarmde massagetafel. Uw borst & buik worden zachtjes gemasseerd met warme olie van ca. 50 graden. Hierna laten we de warme edelstenen heerlijk over de borst en buik glijden. Vervolgens leggen we een warme handdoek op Uw buik met 4 grote warme Lava-stenen erop. Dan worden de armen en handen gemasseerd met warme olie en daarna met de warme edelstenen. Vervolgens worden Uw benen op dezelfde manier behandeld. Vanaf de enkels omhoog en dan via de lies weer omlaag. Tenslotte halen we de Lava-stenen en de handdoek van Uw buik af en mag U zich omdraaien. (Bij een deelmassage wordt U nu afgedroogd met een warme handdoek en bent U klaar)

rug                             Deel 2: HotStone achterkant 25/30 minuten. 

Eerst worden de nek & schouders gemasseerd met warme olie en warme massagestaafjes. Dan worden de rug en schouders gemasseerd met warme olie & daarna met warme edelstenen. Vervolgens wordt er een warme handdoek op de rug gelegd met 4 grote warme Lava-stenen erop. Dan zijn de benen aan de beurt. U voelt de warme olie & handen glijden vanaf de enkels omhoog, over de billen en langs de zijkanten weer naar beneden. Dan komen de warme stenen weer. Heerlijk over de billen heen omlaag en dan vanaf de enkels kruislings weer omhoog. (Bij een deelmassage wordt U nu afgedroogd met een warme handdoek en bent U klaar)

ruglegging                    Deel 3: Warmte-Pack/Rust (15 minuten)

We slaan de handdoek op Uw rug open en leggen er nog 3 grote warme Lava-stenen bij. We dekken U nu helemaal af, met een laken of fleece-deken van de tenen tot de schouders. U voelt zich nu totaal ontspannen. Nu verlaten wij de praktijk en laten U zo heerlijk een kwartiertje liggen genieten, zodat de warmte van de stenen diep kan inwerken op Uw lichaam. De meesten worden zó diep ontspannen dat ze zelfs even in slaap vallen. Geeft niets, wij maken U vanzelf weer wakker en halen de Lava-stenen van Uw rug af voor een heerlijke na-behandeling.

schouder                          Deel 4: Na-behandeling (25/30 minuten)

De rug wordt nogmaals zachtjes gemasseerd, nu zonder stenen. Alleen lekkere warme handen & warme olie. Met een warme handdoek wordt de rug zachtjes gedroogd. We laten de handdoek liggen en gaan verder met de benen. Vanaf de enkels omhoog over de billen en weer omlaag. De benen worden gedroogd met een warme handdoek en dan mag U zich omdraaien. Uw borst & buik worden nogmaals zachtjes gemasseerd met warme olie. Met een warme handdoek worden borst, buik en armen gedroogd. Dan masseren we de benen nogmaals. Vanaf de enkels omhoog en via de heup door de lies weer omlaag. De benen worden gedroogd met een warme handdoek.  U mag voorzichtig rechtop gaan zitten. Tenslotte krijgt U nog een heerlijke was-lotion op Uw handen gesprayed om Uw handen te ontvetten (keuze uit Lemongrass of geurloos). U droogt Uw handen en dan bent U klaar.

bedankt   U voelt zich als herboren. Wij zien U graag nog eens terug!   bedankt

PS: Deze behandeling kan vergoed worden door Uw zorgverzekeraar als massagetherapie via Vitalis GGZ