Amethist        AMETHIST   Amethist

Amethist vermindert zenuwachtigheid & stress, helpt de concentratie te verbeteren en helpt negatieve gedachten los te laten. Ook overwint hij alle mogelijke blokkades en verslavingen. Door het hoge ijzergehalte heeft de Amethist een positieve werking op bloed, bloedsamenstelling, bloedsomloop, hart & vaten. Dankzij een betere doorbloeding worden huidklachten van binnenuit aangepakt. Drink regelmatig Amethistwater voor een schonere huid en glanzend haar. (U legt simpelweg een amathist in een kan water om het water "op te laden")

Door zijn werking op de hypothalamus is Amethist een steen die veel soorten hoofdpijn kan bestrijden (echter geen whiplash of migraine). Leg de steen op het voorhoofd, of draag hem aan een kettinkje om de hals. De Amethist werkt ook op de epifyse, die het dag- en nachtritme bepaalt. Bij problemen met in- en doorslapen, en bij nachtmerries werkt een brok Amethist op Uw nachtkastje of onder Uw hoofdkussen uitstekend! De Amethist werkt ook door op de andere hormoonklieren. Door regelmatig een Amethist te dragen, wordt vooral een alvleesklier die niet goed werkt bij bijvoorbeeld suikerziekte (diabetes mellitus) gestimuleerd. Bij rouw & verdriet helpt Amethist om je verlies te verwerken & accepteren ....... Amethist is bij uitstek ook dé steen van het loslaten.

Bergkristal         BERGKRISTAL      Bergkristal

Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal dat we kennen. Het is een panacee, werkt op alle kwalen en aandoeningen. Algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. 

Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van al onze weefsels bevatten die stof, met name huid, haar, botten, nagels en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten. Wat bergkristal vooral doet, is het zuiveren, reinigen en versterken van de aura. Perfect tegen evenwichtsstoornissen, misselijkheid, reisziekte en zeeziekte.

*Verdrijft heimwee *Gaat rugklachten en pijnen tegen *Helpt bij aandoeningen van de luchtwegen *Geeft verlichting bij de pijn van artritis en artrose *Concentreert aandacht en richt deze op hogere waarden *Heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom *Helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en ze te ontwikkelen *Helpt tegen hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol gehalte *Neutraliseert negatieve plekken in je aura en versterkt de energie van de aura *Bij geestelijke problemen geeft bergkristal inzicht en helderheid in de problemen, zodat je weet wat gedaan kan worden wat ook besluiteloosheid wegneemt *Helpt tegen etterende wonden, ontsteking van het beenmerg, abcessen op de amandelen, tandfistels, nagelzweren, haarwortelziekten en alle stoornissen die daarmee samengaan *De beste steen om te reinigen *Werkt helend bij alle vormen van infarcten *Helpt de eigen aard te ontdekken *Verstevigt het hart en de bloedvaten *Brengt verborgen zaken aan het licht *Bevorderd het psychisch inzicht *Helpt tegen verdrijven van angsten, nachtmerries en beangstigende dromen *Verbetert de energetische doorstroming naar de hypofyse en bijschildklier *Bevordert telepathische gaven en gevoeligheid voor aura-uitstraling van anderen *Verscherpt het innerlijk zichtvermogen waardoor de eigen spiritualiteit op een creatieve en positieve manier kan groeien

* Bergkristal is ook zeer geschikt om meditaties of healing te versterken omdat het energie bundelt en versterkt


Jaspis Rood           JASPIS ROOD    Jaspis rood

Uitstekend tegen stress & overspannenheid, versterkt het immuunsysteem.

*Kan zweren aan lever, maag, mild & alvleesklier verminderen & helen *Geeft steun bij chronische ziekten (stimuleert hart, bloed & bloedsomloop) *Stimuleert de spijsvertering, vergroot de eetlust & verlicht "vrouwenkwalen" *Beschermt tegen duizeligheid, evenwichtsstoornissen, epilepsie, dementie & Parkinson *Beschermt tegen infecties, stopt bloedingen & vorming van aambeien, helpt tegen jicht *Helpt bij behandeling van maag-, darm-, gal-, leverklachten, nierkwalen & blaasklachten

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt je oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Rode jaspis werkt vooral op de onderste 3 chakra's: basis, heiligbeen & zonnevlecht. Herstelt een chakra die uit balans is en geeft fut, pit en energie. Hij maakt moedig en assertief. 

Rode jaspis behoort tot de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Ze werkt aardend en bevordert de energie-doorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra's en knieën. De steen werkt verwarmend en voorziet het lichaam van energie. Ze helpt je in je kracht staan en bevordert wilskracht en doorzettingsvermogen. Deze jaspis soort heeft een positieve werking op het bloed, werkt ontgiftend & stimuleert de werking van de lever en de stofwisseling.


Sodaliet               SODALIET            Sodaliet

Sodaliet werkt het sterkst op het keel- en hoofdchakra. Sodaliet heeft een sterk effect op alle kwalen en aandoeningen van het hoofd, de stem en de hormoonhuishouding. Hij werkt zeer goed bij keelpijn, stemverlies of heesheid. Het aluminium in de steen heeft een gunstig effect op de zenuwen. Het ontspant de nek & schouders en is daardoor perfect bij hoofdpijn & zenuwpijn. Werkt vooral goed op spannings-hoofdpijn. Het vergroot de weerstand en kan voorhoofds- en bijholte-ontstekingen helen en soms zelfs voorkomen. De steen heeft als silicaat een opbouwend effect op het beenderstelsel, mede door de calcietinsluitsels. Het helpt beschadigde pezen sneller te herstellen. (goed bij sportblessures en botbreuken).

De steen absorbeert elektromagnetische straling van oa computers & gsm's. Werkt koortsverlagend, bloeddrukverlagend en verkoelend. Sodaliet helpt te ontspannen en helpt bij problemen met inslapen. Ook goed tegen overgangsklachten zoals opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Dankzij het natrium werkt de sodaliet desinfecterend.

Sodaliet verenigt mannelijk & vrouwelijk, intuïtie & logica. Heft blokkades op, zowel fysiek als geestelijk. Helpt logisch nadenken en geeft structuur. Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw te zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect & zelfvertrouwen. Helpt met het doorbreken van gedragspatronen zoals zelfverdediging,    angsten & fobiën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van mening & gevoelens.